Fotografias y Actividades en los colegios.

--- Fotos del Col·legi Hort de Palau d'Oliva

--- Fotos del Colegio Público de El Castell - Almoines.

El C. P. El Castell, de Almoines, nos ha enviado estas fotos de las actividades realizadas el día 3 de octubre.
Es de destacar el montaje de un telescopio con sistema de proyección, el uso generalizado de las gafas especiales eclipse, y además, la visión del propio eclipse a través de la televisión.
El tamaño de las fotos no permite ver las caras de alegría de los pequeños al ver el fenómeno, pero en nuestra página web se podrán apreciar perfectamente.

 

--- COL.LEGI PÚBLIC VERGE DE LA FONT - Villalonga


Al Col.legi Públic Verge de la Font de Villalonga, ens interessàrem immediatament pel fenòmen que anava a produir-se, des del moment en que reberem per e-mail la informació de l'Agrupació Astronòmica de la Safor, el dia 20 de setembre.

Ens posàrem en contacte amb l'esmentada agrupació i ens procuraren ulleres per a tot l'alumnat i mestres del nostre centre i ens les financià l'A.M.P.A.

Dijous 29 i divendres 30, amb les ulleres homologades per a vore l'eclipsi, eixirem una estoneta cada grup al pati, els/les mestres i els/les alumnes, per tal d'observar el sol i donar les instruccions oportunes als xiquets i xiquetes per a que dilluns, dia 3, actuaren tots i totes correctament.

El dia de l'eclipsi, cada grup classe estava organitzat (des d'Infantil 3 anys fins 6é de Primària), a més a més, hi tenia assignat un lloc del pati amb bona visibilitat. Varem eixir unes quantes vegades, amb les ulleres sempre, per vore com anava eclipsant-se el sol fins el moment total anular.

Va ser molt emocionant per a tots i totes, i encara més escoltant els comentaris dels escolar que sabien que allò no es tornaria a vore fins l'any 2026 on ja serien, deien ells i elles, "molt majors" (al voltant dels 30 anys).

Una de les activitats d'observació que va fer l'alumnat de 5é i 6é abans de l'eclipsi total, va ser la següent: de dos en dos companys, proveïts d'una cartolina en la qual havien fet orificis amb agulles de cap, varen observar l'eclipsi projectat en un foli.

També observàrem, per tot el pati, l'ombra de les fulles dels arbres que es projectava en terra. Aquestes ombres prenien la forma del moment en que es trobava el sol.

Agraïm a l'Agrupació Astronòmica de la Safor la informació que ens enviaren tan oportunament i amb suficient antelació per poder organitzar una excel.lent activitat i la col.laboració per a aconseguir les ulleres.

Villalonga, 10 d'octubre de 2005.
Els/les mestres